Rannala – På stranda

Variksenpata

Fiervassa oon pikku variksenpata, joka pölkkää, ette kairo tullee ja ottaa sen. Se ei saata lenttäät. Iso kairo istuu pikku kivelä. Sillä oon nälkä. Sillä oon pesä. Pesässä oon kaksi poikkaa. Net oon pahat ja niilä oon nälkä. Fakki tullee yksi kokko. Se tullee ja ottaa kairon ja pikku kaironpojat

Kråkebollen

I fjæra er det en liten kråkebolle, som er redd for at stormåsen skal komme og ta den. Den kan ikke fly. Stormåsen sitter på en liten sten. Den er sulten. Den har et reir. I reiret er det to unger. De er sinte og sultne. Plutselig kommer det en ørn og tar stormåsen og ungene.

Robin Rene Øvervold

Kokko

Kokko pyyttää kallaa.
Kokko lenttää kala kynsissä.
Sillä on pesä pahđan päälä.
Pesässä on kolme poikkaa.
Se aikkoo syöttäät lapset.

Ørna

Ørna fanger fisk.
Ørna flyr med fisken i klørne.
Den har et reir på berget.
I reiret er det tre unger.
Den skal mate ungene.

 

Rosita Høybakken

Kairo

Kairo istuu kivelä ja kattoo. ”Onko täälä ruokkaa?” se ajattellee ja kattoo merele. Sillä oon nälkä. Se halluu kallaa. Se halluu ison turskan ja saiđan ja hyvvää ruokkaa ja nam – nam. Kala uipi ja syöpi. Nyt oon kevät ja kaunis sää. Mutta seuraavala aamula tullee kairo ja syöpi sen. ”Nam – nam” sannoo kairo. ”Nam – nam, kala oon hyvä.” Oli hyvä saađa ruokkaa ja nyt lintu nukkuu kalliola.

Stormåsen

Stormåsen sitter på en stein og ser. ”Er det mat her?” tenker den og ser utover sjøen. Den er sulten. Den har lyst på fisk. Den har lyst på en stor torsk og sei og god mat og nam, nam. Fisken svømmer og spiser. Nå er det vår og pent vær. Men neste morgen kommer stormåsen og spiser den. ”Nam, nam,” sier stormåsen. ”Nam, nam, fisken er god.” Det var fint å få mat og nå sover fuglen på svaberget.

Sandra Beate Opdahl

Fiervassa

Fiervassa oon kivvii, auttiita, meritähtii ja raakkui. Sielä oon paljon vettä. Hieta oon märkä. Sakana kävelee rannala. Vesi sokkuu. Sakanala oon nälkä ja se hakkee ruokkaa. Se löyttää yhđen rääkin. Sitte se kävelee peshään ja syöttää lapset. Sitte net nukkuvat.

I fjæra

I fjæra er det steiner, ærfugl, sjøstjerner og skjell. Der er det mye vann. Sanden er våt. Tjelden spaserer på stranda. Vannet feller. Tjelden er sulten og den leter etter mat. Den finner ei reke. Så spaserer den til reiret og mater ungene. Så sover de.

Cathrine Helen Larsen