forord arbeidsgruppe
lærerveiledning

Tervettulemaa
opiskelemhaan!

 

Matoppskrifter- Les mer

Artikler:
Andreassen, Irene: Maanantai on fasta kalapäivä. Kvenene – i går og i dag. Ottar 1/2008, s.35-42.
Tromsø Museum – Universitetsmuseet.
Johansen, Liv: Mattradisjoner i Skibotn. Rapport fra seminaret ”Kvenske kvinners situasjon i et likestillingsperspektiv” i Alta 2.-3. nov. 1991. S. 62-68. Norske Kveners Forbund og Finnmark distriktshøgskole/ Avd. for finsk. Alta 1993.
Jørgensen, Arvid: Surdeigen. Porsangerfolket. Årbok for Porsanger 2001. Porsanger Historie og museumslag, Lakselv .
Reiersen, Marit: Rognballer og rognklubb - samisk, kvensk eller norsk mat?
Finnmarksmuseene forteller - Fra andehodeamuletter til kongekrabber. Red.: Heidi Johansen, Heidi Stenvold, Ane Dalen Ringheim. Alta: Finnmark museumsråd, 2006.  ISBN 978-82-996311-1-2 /  ISBN 82-996311-1-4 S. 129-138.

Bøker/Hefter:
Kaspersen, Ardis: Samisk mat og kultur. Landbruksdepartementet 1997. ISBN 82-529-2229-5. (Se s. 46 Kvenske oppskrifter v/Mai Toril Karikoski.)
Larsen, Hermod (red.): Mat og tradisjoner i Nord-Troms.
Lokalhistorisk kalender 1992. Utg. av historielagene i Porsanger, Måsøy og Nordkapp.
Nygård,  Marianne og Samuelsen,  Anne Marit: Oppskrifshefte. Lokale retter fra Børselv og omegn (elevarb.). Børselv oppvekstsenter 200?.
Moe, Nils Harald: Tradisjonsmat fra nord. ISBN 978-82-92405-02-4. 3. og utvidete utgave. Tromsø 2007. (Om kvensk mat, se s. 271-288.)
Ruija kvenmuseum:  Baketradisjoner i Ruija – et hefte til bruk i skolen; Kvenuka  2004. Vadsø museum - Ruija kvenmuseum. Vadsø 2004.
Jordbruk – et hefte til bruk i skolen og barnehagen: Tekst og redigering: Frøydis Høyland Svisdahl.
Vadsø museum 2006.  
Fiske – et hefte til bruk i skolen og barnehagen;  Kvenuka 2005                                                  
Vadsø museum – Ruija kvenmuseum 2005.
http://www.varangermuseum.no/no/vadso/ Ruija kvenmuseum er en del av museet. Se: Museumsbutikk

Annet:
Nordnorsk finskforbund – Pohjois-Norjan Suomiseurojen liitto: Ruijan kalenteri 1997 – Tema: Mat

Internett:
Oppskrifter:
http://www.reisa.no/?uid=24&id=5&nc=7462
Les om en kvengård i Nordreisa:
http://www.ntrm.no/Museumsanlegg/Toerfoss
www. kvensk.no  Se: Arrangér en kvendag, matlaging


 

 

 

 

 

  © Kainun institutti - Kvensk institutt